Gospodarstwo domowe

  1. ac, Ocalić od zapomnienia, 2004, nr 6, s. 2

  2. Co wiemy o jagnięcinie, 1999, nr 1, s. 10, 11.

  3. Efektywne użytkowanie energii, zob. dział Ekologia.

  4. Fryc J., Gotuj smacznie i zdrowo, 2002, nr 12, s. 14; 2003, nr 1, s. 9; 2003, nr 2, s. 11; 2003, nr 3, s. 11; 2003, nr 4, s. 11; 2003, nr 8, s. 14; 2003, nr 9, s. 9

  5. Fryc J., Tradycyjne potrawy na wigilijnym stole, 2004, nr 12, s. 4, 5

  6. Jogurt naturalny, Galaretka z kwaśnego mleka, Sałatka z kurczaka, 1995, nr 1, s. 14.

  7. Konkurs na najsmaczniejsze danie, 2004, nr 5, s. 9

  8. Mokrzycka A., Punkt krawiecki, 2003, nr 6, s. 6

  9. Panyło K., Brzosteckie panie podnoszą swoje kwalifikacje, 2003, nr 3, s. 11

  10. Powęska H., Jabłka, 1996, nr sierpień, s. 14.

  11. Przebięda M., Skórska Z., Działaj lokalnie, 2004, nr 3, s. 2

  12. Sieliwanowicz E., 3 x M czyli masło, margaryna, miksy, 1998, nr 3, s. 11.

  13. Tyburowski W., Dziedzictwo kulinarne w Gminie Brzostek, 2004, nr 5, s. 18, 19

  14. Zboże z Krainy Inków, 1995, nr 2, s. 14.